راهنمای خرید یک MP3 Player

امروزه پخش کننده های MP3  جایگزینی بسیار کارآمد برای  واکمن هایی هستند که نوارهای مغناطیسی را پخش می کردند. با توجه به کاهش روزانه قیمت این پخش کننده ها و بالا رفتن کیفیت آنها، ترغیب و علاقه مشتری ها به خرید آنها بیش از پیش شده است. در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا یک پخش کننده MP3 مناسب برای خود خریداری کنید.

به طور کلی یک پخش کننده MP3 از سه نوع سخت افزاز جهت ذخیره آهنگهای خود استفاده می کند: اول پخش کننده MP3 که دارای دیسک سخت است و حجم بسیار زیادی از فایلهای آهنگ را می تواند در خود ذخیره کند. دوم آنهایی که دارای حافظه فلش(flash memory) هستند. مزیت این نمونه ها کوچکی پخش کننده آن می باشد هرچند که به دلیل ظرفیت کم آن تعداد آهنگ کمتری را می توان در آن بارگذاری(لود) کرد. سومین نوع پخش کننده آنهایی هستند که سی دی محتوای MP3 را می خوانند. هرچند که نمونه آخر، آهسته آهسته در حال انقراض می باشد!

چگونه یک پخش کننده MP3 اطلاعات را منتقل می کند؟ برای انتقال اطلاعات بین یک پخش کننده MP3  و دستگاه کامپیوترتان همگی آنها بدون استثنا نیازمند یک درگاه USB حداقل با ورژن 1.1 می باشند. گاهی حتی از درگاه فایر وایر    (FireWire) هم استفاده می کنند. در ذیل مشخصات مهمی که شما برای خرید یک پخش کننده MP3 باید حواستان بدان ها باشد مبذول شده است:

1- میزان فضای ذخیره: آنهایی که دارای دیسک سخت هستند به دلیل ظرفیت بالای خود که مثلا 20 گیگابایت می باشد حجم عظیمی از آهنگ ها را( حدود 350 ساعت آهنگ) می توانند در خود ذخیره کنند. نوع دوم پخش کننده ها که در واقعا از حافظه فلش استفاده می کنند دارای ظرفیتهای مختلف هستند که به عنوان مثال یک پخش کننده MP3  با ظرفیت 512 مگابایت چیزی حدود 120 آهنگ را در خود جای می دهد. نوع آخر پخش کننده همان طور که قبلا ذکر شد آهنگ ها را از روی سی دی که قبلا بر روی آن MP3 ذخیره کرده ایم، می خواند که ظرفیتی در حدود 150 آهنگ بر روی یک سی دی می باشد.

2- مدیریت فایل: یک پخش کننده MP3  قابلیت نشان دادن نام خواننده، عنوان آهنگ و نام آلبوم را بر روی صفحه نمایش کوچک خود را دارا می باشد. بر اساس همین اطلاعات شما می تواند نحوه پخش شدن آهنگها را به دلخواه خود انتخاب کنید. مثلا آهنگها را بر اساس خوانندگان مختلف و یا آلبومهای مختلف مرتب کرده و سپس گوش کنید.

3- درگاه انتقال اطلاعات: دقت داشته باشید که پخش کننده ای که می خرید از چه درگاهی استفاده می کند. USB 2.0 به مراتب سریع تر از یک USB 1.1 می باشد و این که بعضی پخش کننده ها مثل پخش کننده MP3  شرکت اپل از درگاه فایروایر استفاده می کنند که باید مطمئن شوید دستگاه کامپیوتر شما دارای چنین پورتی می باشد یا خیر. در غیر این صورت نمی تواند آهنگها را از کامپیوتر خود به پخش کننده تان اضافه کنید( امروزه اکثریت پخش کننده ها از درگاه USB 2.0 استفاده می کنند)

4- نرم افزار: تمامی پخش کننده ها دارای نرم افزار و درایور مخصوص به خود هستند که اجازه بارگذاری و انتقال اطلاعات را بین پخش کننده و کامپیوتر شما می دهند. معروف ترین این نرم افزارها real o­ne و دیگری music match juke box می باشد.

هرچند که موارد بالا از مهمترین خصوصیات یک پخش کننده MP3  هستند اما برای خرید یکی از پخش کننده های موجود در بازار می بایست به خصوصیات دیگر و ریزتری نیز دقت فرمایید.

:: میزان مصرف باتری: پخش کننده هایی که دارای دیسک سخت هستند، باطری شما را می خورند و مرتبا می بایست آنها را تعویض کنید. در مقابل آن، پخش کننده های دارای حافظه فلش هستند که مصرف معقولی از باتری دارند هرچند که میزان مصرف آن بسته به مارک و  سایر خصوصیات پخش کننده می باشد( چیزی بین 20 تا 60 ساعت متغیر است)

:: فرمت فایلها: یکی از مهمترین مشخصاتی که در خرید یک پخش کننده MP3  می بایست در نظر داشته باشید آنکه از چه فرمت فایل موسیقی پشتیبانی می کند. ممکن است با خود بگویید این دیگر چه سوالی ست چرا که نام دستگاه نشان دهنده آن است که فایلهای با پسوند و فرمت MP3 را می خواند. اما امروزه به دلایل گسترش پسونده های مختلف دیگر مانند WMA که فرمت مخصوص مایکروسافت می باشد و یا فراگیر تر شدن فرمت ASF که برای شرکت اپل می باشد، بهتر آنست که پخش کننده شما این 2 فرمت فایل را نیز پشتیبانی کند. فراموش نکنید که هرچه پخش کننده شما فرمت های بیشتری را پشتیبانی کند راحت تر و در زمان کمتری می توانید بدون نیاز به تبدیل فرمت های آهنگ های مورد علاقه تان در کامپیوتر خود، به تبادل آهنگها و گوش دادن آنها اقدام کنید.

:: وزن و اندازه پخش کننده: فعلا این یک قانون معمول بازار است که پخش کننده های دارای حافظه فلش کوچکتر و قابل حمل تر از مثلا یک IPOD شرکت اپل می باشند که دارای دیسک سخت برای ذخیره آهنگها می باشد. همچنین صفحات نمایش مختلفی نیز برای پخش کننده ها وجود دارد که در هنگام خرید باید ببینید که کدام یک برای شما مناسب تر است و اطلاعا نمایش داده شده را راحت تر می توانید بر روی آن مشاهده کنید( اطلاعاتی مانند شماره ترک و یا نام خواننده و آلبوم)

:: نحوه پخش: بسته به نوع پخش کننده باید ببینید که دارای چه نوع هایی از پخش موزیک می باشد بعضی پخش کننده ها فقط دارای یک مود پخش هستند بعضی از حالتهای پخش پاپ، جاز، کلاسیک و یا نورمال(معمولی) پشتیبانی می کنند. فراموش نکنید که حتما پیش از خرید یک پخش کننده چند تا از آهنگهای مورد علاقه خود را از طریق آن گوش کنید تا میزان کیفیت صدا را در پخش کننده بشنوید.

:: خدمات اضافی: آیا پخش کننده دارای رادیوی FM می باشد؟ آیا پخش کننده دارای جدار و یا محافظ مخصوص خود می باشد یا نیاز دارید که به طور جداگانه برای آن یک محافظ بخرید. گاهی پخش کننده ها با هدفون مخصوص یک شرکت و جدار و کیس مخصوص خود ارائه می شوند که اینها را نیز باید در هنگام خرید مدنظر داشته باشید.

تفاوت RAM های DDR SDRAM و SDRAM چیست؟

ماژول های SDRAM دارای 168 پایه و ماژول های DDR SDRAM دارای 184 پایه می باشند و هر دو 64 بیتی هستند. ولتاژ مصرفی DDR برابر 5/2 ولت و SDRAM برابر 5/3 ولت می باشد. سرعت انتقال اطلاعات رم های DDR با فرض برابر بودن فرکانس پایه ( به عنوان مثال 133 مگاهرتز) برابر رم های SDRAM می باشد. از نظر ظاهری رم های SDRAM دارای دو شکاف و DDR SDRAM یک شکاف می باشند. حداکثر فرکانس رم های SDRAM برابر با 133 مگاهرتز و سرعت انتقال اطلاعاتی معادل 1 گیگا بایت می باشد، اما آخرین مدل رم های DDR دارای 533 مگاهرتز و حداکثر سرعت انتقال اطلاعات آنها برابر با 4 گیگابایت می باشد. شایان ذکر است که رم های 168 پایه ای به طور کامل از رده خارج شده اند.

درباره plug & play چه می‌دانید؟

وقتی از plug&play صحبت‌ می‌شود، معمولاً به‌ یاد پیغام‌هایی‌ می‌افتیم‌ که‌ ویندوز هنگام‌ نصب‌ یک‌ سخت‌افزار مثلاًکارت‌ صدا، مودم‌ و... روی‌ صفحه‌ مونیتور نشان‌ می‌دهد؛ البته‌ خیلی‌ هم‌ بی‌ربط‌ نیست‌ چون‌ Plug&Play به‌ پشتیبانی‌ سیستم‌عامل‌ وابسته‌ است‌. بیشتر سیستم‌ عامل‌های‌ جدید با مکانیزم‌ Plug&Play سازگاری‌ دارند یعنی‌ آنها می‌توانند در سخت‌افزاررایانه‌ جستجو کرده‌، آنها را شناسایی‌ و در صورت‌ نیاز به‌ صورت‌ خودکار نصب‌ کنند. P&P در ویندوز، از ویندوز 95 به‌ بعدمطرح‌ شد. به‌ همین‌ علت‌ است‌ که‌ امروزه‌ وقتی‌ شما یک‌ وسیله‌ جدید برای‌ رایانه‌تان‌ می‌خرید، راحت‌ و بی‌دردسر، ویندوز آن‌ را شناسایی‌ و درایور را نصب‌ می‌کند؛ در صورتی‌ که‌ این‌ کار در DOS یا Win3.1 به‌ این‌ راحتی‌ها نبود. Plug&Play هم‌ به‌پشتیبانی‌ نرم‌افزاری‌ و هم‌ سخت‌افزاری‌ نیازمند است‌. در واقع‌ یک‌ سری‌ خصوصیات‌ سخت‌افزاری‌ لازم‌ است‌ تا نرم‌افزاربتواند بدرستی‌ آن‌ را شناسایی‌ کند. یکی‌ از این‌ خصوصیات‌ به‌ نوع‌ باس‌ سیستم‌ مربوط‌ است‌ باس‌ باید توانایی‌ تشخیص‌تغییرات‌ در پیکربندی‌ خودش‌ را داشته‌ باشد (یک‌ وسیله‌ اضافه‌ شده‌ یا تغییری‌ رخ‌ داده‌؟) مثلاً باس‌های‌ MCA یا ISA درگذشته‌ P&P را پشتیبانی‌ نمی‌کردند؛ اما باس‌های‌ PCI امروزی‌ این‌ توانایی‌ را دارند. علاوه‌ بر این‌ سخت‌افزار، باید به‌ یک‌سری‌ کد که‌ به‌ IDcode معروف‌ است‌ مجهز باشد تا نرم‌افزار بتواند آن‌ را بشناسد (مثلاً شماره‌ سریال‌). مرحله‌ بعد نوبت‌سیستم‌ عامل‌ است‌ که‌ بتواند این‌ تغییرات‌ را handle کند به‌ این‌ صورت‌ که‌ باس‌ توسط‌ پیغام‌ هایی‌ که‌ وقفه‌ (int) نامیده‌می‌شود به‌ سیستم‌ عامل‌ خبر می‌دهد که‌ تغییراتی رخ‌ داده‌ و سیستم‌ عامل‌ باید اطلاعاتی‌ را از باس‌ بخواند و تغییرات‌ راشناسایی‌ کند. بعد هم‌ Driver لازم‌ آن‌ سخت‌افزار را Load کرده‌ (از فهرست‌ درایورهای‌ خودش‌ یا CD مربوطه‌) و بعد آن‌ رانصب‌ کند تا سخت‌افزار بتواند شروع‌ به‌ کار کند. به‌ این‌ ترتیب‌ P&P یک‌ سری‌ قابلیت‌های‌ سخت‌افزاری‌ است‌ که‌ برای‌سهولت‌ نصب‌ سخت‌افزار از آنها استفاده‌ می‌شود.

رکورد انتقال داده ها در موبایل را شکست

برای اولین بار در دنیای ارتباطات از طریق موبایل یک گیگابایت از داده ها در یک ثانیه انتقال داده شدند. پیش از این شبکه های WLAN سریعترین سیستمهای موبایل مجهز به اتصالات wireless را برای مخابره 50 مگابایت از داده ها در ثانیه ارائه داده بودند که آخرین رکورد بود, اما Siemens در پی شکستن این رکورد سیستم گیرنده و فرستنده هوشمند "intelligent antenna system" که مرکب از سه آنتی انتقال دهنده و 4 آنتن گیرنده با (OFDM) می باشد را ارائه داده است که قادر به انتقال یک گیگابایت از داده ها در یک ثانیه می باشد. این سیستم آزمایشی بوده و انتظار می رود موبایلها که نسل دوم ارتباطات می باشند تا سال 2015 برای مخابره صدا , تصویر , داده ها و مولتی مدیا به این سیستم مجهز شوند. سیستمهای ارتباطی آینده از فرکانس عاملیتهای 5 گیگاهرتزی و پهناباند 100 مگاهرتزی (OFDM) برای مخابره داده ها استفاده می کنند.این متد از سیگنالها در برابر اختلالاتی از قبیل بازتاب صدا محافظت می کند.این متد از تکنولوژی مخابره ای Wireless LAN بعلاوه تلویزیون دیجیتال (DVB) و رادیو (DAB) استفاده می کند. Siemens یکی از بزرگترین ارائه دهندگان محصولات و سیستمهای Wireless در جهان می باشد.